• 0877 184 662
  • spower@abv.bg

Category Archive: Фитнеса като начин на живот

фитнес за жени

Фитнес поверително с Виолета Савова само за жени!!!

фитнес за жени

Виолета Савова

Днес наш гост ни е Виолета Савова нашата нова надежда във фитнеса. Тя е само на 18г., но вече стартира своите първи участия на състезанията по фитнес само след две години подготовка. Ето какво любопитно тя ни разкри за себе си.
– Здравей Вили, какво любопитно би споделила за себе си и за нашите читатели?
– Здравейте, казвам се Виолета Савова, живея и уча в Пазарджик.
– Разкажи ни кога за пръв път прекрачи прага на фитнеса и каква беше причината да те мотивира да постигнеш тези впечатляващи резултати?
– Започнах да тренирам на 15 години, като преди това не съм се занимавала с никакъв вид спорт. Не бях от най-сериозните когато започнах.. Просто исках да изглеждам добре, дори нямах ясна цел.
– Спазваш ли хранителен режим и какво представлява той?
– Да спазвам хранителен режим, които се определя от треньора ми, преди състезания спазвам ниско-въглехидратен режим! Наблягам на протеините, зеленчуците и полезните мазнини. Храня се през 3 часа и пия много вода.
– Какви титли си печелила на състезанията по фитнес и културизъм и как се справяш със сценичната треска?
– Тази година дебютирах на състезателната сцена. Участвах в категория „Бикини фитнес“ (девойки). Направих общо 4 състезания: ТУРНИР “МАКС ПАУЪР“ 2-ро място, турнир за младежи – гр. Бургас 2-ро място, ДП – деца, юноши, девойки, младежи 2-ро място и Балканското първенство в Румъния, на което се заех 5-та позиция.

Виолета Савова фитнес за жени, отслабване за жени, фетбърнър за жени

Виолета Савова

– Какво ти е мнението относно хранителните добавки и ползваш ли?
– Разбира се, че съм „За“ хранителните добавки в съчетание с тренировки и хранителен режим могат само да ни помогнат за постигането на желаните резултати. Аз лично използвам в зависимост от целта. Витамини и Минерали, Омега 3-6-9, Протеин, Л-карнитин и фет бърнър, когато има нужда.
– Смяташ ли за в бъдеще да стъпиш на професионално ниво във фитнеса и какви са ти бъдещите планове относно спорта?
– Имам огромно желание да се занимавам професионално с това. За момента ще запазя плановете си за себе си, докато не ги осъществя, ще се радвам да ги споделя отново, когато ги реализирам.
– Би ли опитала да пробиеш в шоу бизнеса с това красиво тяло вярвам, че ще пожънеш успехи?
– Нямам амбиции за шоубизнеса поне на този етап.
– Благодаря ти за интервюто Вили, какво би пожелала на нашите читатели, които биха желали да изглеждат като теб и биха тръгнали по твоите стъпки ?
– Аз също благодаря! На първо място им желая здраве! Да открият това, което им доставя удоволствие и да бъдат постоянни в него! Да не се отказват и да следват мечтите си!

най добрия фетбърнър за жени

Клинки за повече инфо: Най-ефективния фетбърнър за жени Grenade Killa Ketones

Автор: Светослав Ковачев

Save

Save

Save

admin
БЦАА за ендуро и мотокрос състезания и преходи.

Как да стопим мазнините по време на ендуро разходка?

БЦАА за ендуро и мотокрос състезания и преходи.

Ето температурите падат и идва сезона на ендурото. Един прекрасен начин да съчетаем физическата активност с любимото си хоби.
Какво по-хубаво от свежия горски въздух и забързан пулс за топенето на мазнините в тялото ни.
Всеки , който се е докоснал до ендурото знае, как в даден момент силите ни привършват. Тялото е изморено и трудно се поддава на командите на мозъка ни. Естествено с това може да се справим лесно. Просто е необходимо да сложим във водата в раницата на гърба ни подходящата изотонична напитка, която би спряла умората, би ни дала още сила и енергия да продължим смело напред по пътеката през падналите дървета и камъни.
Какво се случва в този момент с нашето тяло, когато силата в мускулите ни е напуснала и умората взема превес? Бърза загуба на контрола над мотоциклета или АТВ-то, което управляваме е първото, което ще усетим. Последствията са ни ясни: падания, контузии и счупени мотори.
Но какви процеси протичат в този момент в тялото ни? Гликогена /горивото в/ мускулите ни отдавна е изчерпан. Следващата ни резерва от гликоген е в черния ни дроб, но и тя е привършила, какво ни остава? Разграждането на мускулните ни влакна като следващ източник на енергия.Един много неприятен момент, който бихме избегнали като поемем необходимата доза аминокиселини, с които бихме предотвратили мускулния разпад и бихме си върнали контрола над машината към върха.
Сега е и дългоочаквания момент за използването на енергията от мастните депа/ топенето на мазнините/. С предпазени мускули от разпад и доза БЦАА вече сме готови да кажем сбогом на излишните килограми.
Друг отговорен фактор влияещ върху загубата на мазнини е пулса, който бързо меним присъщо на терена, по който се движим. Това допълнително помага за топенето на подкожните мазнини складирани в тялото ни.
Както ни е известно приемът на БЦАА /разклонена верига аминокиселини/ предпазва мускула от разпад, стимулира разграждането на мазнините, повишава издръжливостта и забавя умората.
Едно чудесно съчетание на приятна разходка сред природата в комбинация с превъзходна аеробна тренировка на чист, наситен с кислород, планински въздух, която дори и във фитнеса не бихме могли да направим с такъв устрем и желание.

БЦАА за ендуро и мотокрос състезания и преходи.

Номер 1 сред конкурентите си AminoCore е разработен за да удовлетвори максимално широк спектър от тренировъчни дейности за мускулно възстановяавне.

Save

Save

admin
Фитнес за жени, мечтано тяло, фетбърнър за отслабване

Проект мечтано тяло

Фитнес за жени, мечтано тяло, фетбърнър за отслабване

тяло на мечтите, фитнес за жени

Лято, плаж, море… Лежим си блажено на шезлонга под чадъра и гледаме изпод очилата как минава покрай нас мъж с тяло на гръцки бог, а до него жена с прелестта на Афродита. Красота както и да го погледнем.
Докато двойката върви гордо по плажа виждаме как всички погледи са събрани в нея… Всеки въздиша и тайничко завижда на фигурите им.
Защо и ние да не сме като тях, защо и ние да не изглеждаме впечатляващо?
Както и да го погледнем всичко е въпрос на мотивация и желание.
Но защо пък ние да не бъдем като тях другото лято? Интересен въпрос с много прост отговор, а именно
отговорът се нарича МОТИВАЦИЯ! Просто, ясно и точно. Целта е избрана. Време е за действие. Време е за нови навици и здравословен начин на живот. И знайте никога не е късно да стартираме. Състезанието е само с нас самите. Врагът е ясен: старите, нездравословни навици изградили сегашното ни тяло.
Тук идва въпроса как да започнем промяната или по друг начин казано моята борба с моето тяло.
След като сме мотивирани и сме взели решение е време да се отправим към фитнеса.
Но как да започнем, ако си нямаме и понятие от фитнес? В този случай най-добре е да се обърнем към квалифициран фитнес инструктор, който да следи процеса на развитие и промените с тялото ни. фитнес, море, красиви тела
Друг важен елемент от подготовката ни за следващото лято е процеса на хранене или като напълно нови, успешно мотивирани хора да следваме неотклонно хранителния си режим. Всяко едно отклоняване е крачка назад.
Относно тренировките: Има дни, в които сме изморени и немотивирани и точно тук възниква въпроса да пропуснем или не? Отговорът е еднозначен „НЕ“ по-добре по-лека тренировка отколкото в къщи пред телевизора. Ако не се преборим навреме с този малък проблем то той с времето би се превърнал в лош навик и демотивация отдалечаващ ни от целта. В този случай е по-добре тренировката да е лека и не натоварваща, отколкото да я пропускаме. Така с времето новите ни фитнес навици ще се утвърдят и ние с лекота ще започнем да изкачваме стълбицата на успеха.
Някой казват, че всичко е генетика. Да бих се съгласил с това твърдение преди 15г., но сега бих казал: „Всичко е в главата на човека!“. Слабите могат да изградят атлетични тела, дебелите да отслабнат и да се преборят с апетита и природата си, а бедните да забогатеят.
Не се отказвайте и не се предавайте борете се със себе си и победите ли ще сте най-успешните хора!

най добрия фетбърнър за жени

Кликни върху: Най-ефективния фетбърнър за жени Grenade Killa Ketones

 

Save

Save

admin
fitness za deca, деца и фитнес

Фитнес и деца

Деца и фитнес възможно ли е? Явно, че да… Добра генетика и тренировки или амбициозни родители резултатите са налице.

article-2593292-1CB68C9100000578-949_306x512

A strongman family in Romania is poised to head to Britain for work as they have fallen on hard times in their homeland. Giuliano Stroe, now aged nine, and his seven-year-old brother Claudiu hit the headlines as they trained to be the world's strongest boys in a family dubbed 'The Hercules.' Their father, 35-year-old Iulian Stroe, was determined to make them famous and put them through a gruelling two-hour regime each morning in Florence, Italy where his family lived. But his plans went awry and he was forced back to Romania. And he has now been reduced to making a living from scrap metal trading in the village of Icoana. He hopes however that in the UK he will find either work or, even better, a sponsor for his boys. And if that works, then the boys and their mother will join him in the UK. Last week his son Giuliano posted on his Facebook page that his dad was planning a move to the UK so he could work - but he didn't want him to go. "Who will take care of us?" he asked. "Alone here is sad and dangerous. Help him to get a job near to us. Thank you." Some people posted kind replies, but others were more critical. Unfortunately Iulian says he has no choice but to wander to the UK, where there is an extensive network of Romanians in place that he hopes he will help him find work that will allow him to continue his sons' training regime. The tiny muscle 'men' have been performing amazing acrobatic feats and lifting weights since they were toddlers. Giuliano has already broken two world records for 90-degree vertical pushups and another holding on to a pole like a human flag. Claudiu followed suit and he is already performing handstand push-ups on a bar and learning the same terrifying flag trick. Both boys routinely lift 4kg dumbbells and heavy weights to work on their biceps and build up their chest muscles. Claudiu started training at a younger age than Giuliano and was copying his older brother at just 18 months old. Now he can do the splits between metal rings and can turn backflips along the ground. The boys are undeniably capable of extraordinary feats - but it has been suggested that it's cruel to expect children of this age to train so hard. But both Iulian and his wife Ileana defend their training regimen for their boys. "They have a natural ability for this, nothing is forced, it is what God intended for them," said Ileana. "My husband will go abroad to earn money, as a builder or labourer, and we will use it all for our sons." (ends)

A strongman family in Romania is poised to head to Britain for work as they have fallen on hard times in their homeland. Giuliano Stroe, now aged nine, and his seven-year-old brother Claudiu hit the headlines as they trained to be the world's strongest boys in a family dubbed 'The Hercules.' Their father, 35-year-old Iulian Stroe, was determined to make them famous and put them through a gruelling two-hour regime each morning in Florence, Italy where his family lived. But his plans went awry and he was forced back to Romania. And he has now been reduced to making a living from scrap metal trading in the village of Icoana. He hopes however that in the UK he will find either work or, even better, a sponsor for his boys. And if that works, then the boys and their mother will join him in the UK. Last week his son Giuliano posted on his Facebook page that his dad was planning a move to the UK so he could work - but he didn't want him to go. "Who will take care of us?" he asked. "Alone here is sad and dangerous. Help him to get a job near to us. Thank you." Some people posted kind replies, but others were more critical. Unfortunately Iulian says he has no choice but to wander to the UK, where there is an extensive network of Romanians in place that he hopes he will help him find work that will allow him to continue his sons' training regime. The tiny muscle 'men' have been performing amazing acrobatic feats and lifting weights since they were toddlers. Giuliano has already broken two world records for 90-degree vertical pushups and another holding on to a pole like a human flag. Claudiu followed suit and he is already performing handstand push-ups on a bar and learning the same terrifying flag trick. Both boys routinely lift 4kg dumbbells and heavy weights to work on their biceps and build up their chest muscles. Claudiu started training at a younger age than Giuliano and was copying his older brother at just 18 months old. Now he can do the splits between metal rings and can turn backflips along the ground. The boys are undeniably capable of extraordinary feats - but it has been suggested that it's cruel to expect children of this age to train so hard. But both Iulian and his wife Ileana defend their training regimen for their boys. "They have a natural ability for this, nothing is forced, it is what God intended for them," said Ileana. "My husband will go abroad to earn money, as a builder or labourer, and we will use it all for our sons." (ends)

A strongman family in Romania is poised to head to Britain for work as they have fallen on hard times in their homeland. Giuliano Stroe, now aged nine, and his seven-year-old brother Claudiu hit the headlines as they trained to be the world's strongest boys in a family dubbed 'The Hercules.' Their father, 35-year-old Iulian Stroe, was determined to make them famous and put them through a gruelling two-hour regime each morning in Florence, Italy where his family lived. But his plans went awry and he was forced back to Romania. And he has now been reduced to making a living from scrap metal trading in the village of Icoana. He hopes however that in the UK he will find either work or, even better, a sponsor for his boys. And if that works, then the boys and their mother will join him in the UK. Last week his son Giuliano posted on his Facebook page that his dad was planning a move to the UK so he could work - but he didn't want him to go. "Who will take care of us?" he asked. "Alone here is sad and dangerous. Help him to get a job near to us. Thank you." Some people posted kind replies, but others were more critical. Unfortunately Iulian says he has no choice but to wander to the UK, where there is an extensive network of Romanians in place that he hopes he will help him find work that will allow him to continue his sons' training regime. The tiny muscle 'men' have been performing amazing acrobatic feats and lifting weights since they were toddlers. Giuliano has already broken two world records for 90-degree vertical pushups and another holding on to a pole like a human flag. Claudiu followed suit and he is already performing handstand push-ups on a bar and learning the same terrifying flag trick. Both boys routinely lift 4kg dumbbells and heavy weights to work on their biceps and build up their chest muscles. Claudiu started training at a younger age than Giuliano and was copying his older brother at just 18 months old. Now he can do the splits between metal rings and can turn backflips along the ground. The boys are undeniably capable of extraordinary feats - but it has been suggested that it's cruel to expect children of this age to train so hard. But both Iulian and his wife Ileana defend their training regimen for their boys. "They have a natural ability for this, nothing is forced, it is what God intended for them," said Ileana. "My husband will go abroad to earn money, as a builder or labourer, and we will use it all for our sons." (ends)

A strongman family in Romania is poised to head to Britain for work as they have fallen on hard times in their homeland. Giuliano Stroe, now aged nine, and his seven-year-old brother Claudiu hit the headlines as they trained to be the world's strongest boys in a family dubbed 'The Hercules.' Their father, 35-year-old Iulian Stroe, was determined to make them famous and put them through a gruelling two-hour regime each morning in Florence, Italy where his family lived. But his plans went awry and he was forced back to Romania. And he has now been reduced to making a living from scrap metal trading in the village of Icoana. He hopes however that in the UK he will find either work or, even better, a sponsor for his boys. And if that works, then the boys and their mother will join him in the UK. Last week his son Giuliano posted on his Facebook page that his dad was planning a move to the UK so he could work - but he didn't want him to go. "Who will take care of us?" he asked. "Alone here is sad and dangerous. Help him to get a job near to us. Thank you." Some people posted kind replies, but others were more critical. Unfortunately Iulian says he has no choice but to wander to the UK, where there is an extensive network of Romanians in place that he hopes he will help him find work that will allow him to continue his sons' training regime. The tiny muscle 'men' have been performing amazing acrobatic feats and lifting weights since they were toddlers. Giuliano has already broken two world records for 90-degree vertical pushups and another holding on to a pole like a human flag. Claudiu followed suit and he is already performing handstand push-ups on a bar and learning the same terrifying flag trick. Both boys routinely lift 4kg dumbbells and heavy weights to work on their biceps and build up their chest muscles. Claudiu started training at a younger age than Giuliano and was copying his older brother at just 18 months old. Now he can do the splits between metal rings and can turn backflips along the ground. The boys are undeniably capable of extraordinary feats - but it has been suggested that it's cruel to expect children of this age to train so hard. But both Iulian and his wife Ileana defend their training regimen for their boys. "They have a natural ability for this, nothing is forced, it is what God intended for them," said Ileana. "My husband will go abroad to earn money, as a builder or labourer, and we will use it all for our sons." (ends)

A strongman family in Romania is poised to head to Britain for work as they have fallen on hard times in their homeland. Giuliano Stroe, now aged nine, and his seven-year-old brother Claudiu hit the headlines as they trained to be the world's strongest boys in a family dubbed 'The Hercules.' Their father, 35-year-old Iulian Stroe, was determined to make them famous and put them through a gruelling two-hour regime each morning in Florence, Italy where his family lived. But his plans went awry and he was forced back to Romania. And he has now been reduced to making a living from scrap metal trading in the village of Icoana. He hopes however that in the UK he will find either work or, even better, a sponsor for his boys. And if that works, then the boys and their mother will join him in the UK. Last week his son Giuliano posted on his Facebook page that his dad was planning a move to the UK so he could work - but he didn't want him to go. "Who will take care of us?" he asked. "Alone here is sad and dangerous. Help him to get a job near to us. Thank you." Some people posted kind replies, but others were more critical. Unfortunately Iulian says he has no choice but to wander to the UK, where there is an extensive network of Romanians in place that he hopes he will help him find work that will allow him to continue his sons' training regime. The tiny muscle 'men' have been performing amazing acrobatic feats and lifting weights since they were toddlers. Giuliano has already broken two world records for 90-degree vertical pushups and another holding on to a pole like a human flag. Claudiu followed suit and he is already performing handstand push-ups on a bar and learning the same terrifying flag trick. Both boys routinely lift 4kg dumbbells and heavy weights to work on their biceps and build up their chest muscles. Claudiu started training at a younger age than Giuliano and was copying his older brother at just 18 months old. Now he can do the splits between metal rings and can turn backflips along the ground. The boys are undeniably capable of extraordinary feats - but it has been suggested that it's cruel to expect children of this age to train so hard. But both Iulian and his wife Ileana defend their training regimen for their boys. "They have a natural ability for this, nothing is forced, it is what God intended for them," said Ileana. "My husband will go abroad to earn money, as a builder or labourer, and we will use it all for our sons." (ends)

http://supermarketbg.com/ocart/index.php?route=product/product&path=33_61&product_id=52

Save

admin

Фитнес еволюция. Как започна всичко?

150

Всички си спомняме зората на демокрацията в началото на 90-те какви бяха залите. Тежки, груби уреди повечето със свободни тежести и не рядко изпокъсани лежанки и очукани с ръжда по лостовете. Така се каляваше стоманата в тези тежки и силни времена.
Информацията за фитнеса беше доста оскъдна. За добавки не се говореше защото още ги нямаше, но за сметка на това храната беше истинска и фармацевтичния завод в Дупница произвеждаше качествени препарати превъзхождащи много от днешните „мускуло-градящи хапове“с неясен състав и произход…

Bionabol

Bionabol Bulgaria Balkan Pharma

Постепенно залите започнаха да се модернизират. Новите удобни уреди изместваха бързо старите, тежки и ретро фитнес конструкции.
Грубите и силни мъже във фитнесите бавно, но сигурно започнаха да бъдат измествани от млади елегантни младежи. Дамите се престрашиха и прекрачиха прага на фитнесите. Появиха се и груповите занимания в този така наречен индивидуален спорт.
Фитнес-индустрията заработи с пълна пара. Протеиновите барове станаха обичайна гледка с лъскавите си кутии примамващи погледа.
Но както и да го погледнем мускула не разбира дали се натоварва с машина на „Precor” или със стария соц. лост. gymprecor
В този ред на мисли забелязвам все по-често как подрастващите се завърнаха по училищните лостове и как започнаха да се появява новата фитнес-мания, а именно стрийт фитнеса. Нова еволюция, от която губещи са собствениците на фитнес-зали, която набира все по-голяма скорост.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Като всичко ново сме склонни да гледаме подозрително и скептично на новия „фитнес-вариант“ за тренировка, но нека бъдем оптимисти да проследим развитието му и ползите от него. Фитнес на открито, чист въздух, здрав дух здраво и калено тяло!

Автор: Светослав Ковачев

Save

Save

admin

Пречка ли са годините за фитнеса???

Това е въпроса, който много от нас са си задавали не веднъж. Отговори по темата може да има много, но нека видим всъщност снимките, който сами по себе си разкриват истината.

16344410-R3L8T8D-650-7

16344610-R3L8T8D-650-4_03

16345860-R3L8T8D-650-9

16347260-R3L8T8D-650-6

16347060-R3L8T8D-650-uvuu7_zpsxzgihyyr

16352060-R3L8T8D-650-bryant01

16351010-R3L8T8D-650-10

16350360-R3L8T8D-650-2

16351210-R3L8T8D-650-1

16351460-R3L8T8D-650-4_02

Grenade AT4

Ефективно повишава нивата на тестостерона и либидото!

Save

admin

Защо точно ФИТНЕС ???

5026_centri_fitness

Поне веднъж всеки от нас е искал да стане добър спортист.
В училище далечните ми спомени ме връщат как тренирахме в часовете по физкултура: футбол, баскетбол, борба, а момичетата заченки на спортна гимнастика, волейбол, народна топка, елементи от леката атлетика и прочие…
Самия аз не харесвах особено коремните преси и лицевите опори, обичах футбола и баскетбола. Фитнеса тогава не беше популярен, а тепърва навлизаше. Но някак си избрах точно него. Днес след години тренировки не съжалявам за избора си все още държа младежкия си вид благодарение на фитнеса. Също благодарение на него не запалих и една цигара и не се и отдадох и на алкохола..
Литературата на фитнес тематика беше малко по това време. Едва след средата на 90те започна да излиза вестник „Мускули“, а малко по-късно и списанието „Олимп“. Не пропусках да си купя брой. Четях как тренираха културистите в САЩ и се наслаждавах на картинките със здрави тела. По това време започнаха да излизат книгите на доц. В. Боянов и Светломир Хубенов. Но това, което грабна окото ми беше малка тънка книжка без корица с автор Даниъл Дъчейн H.U.G.E. „Максимална мускулна маса“. Книга в която за първи път на яве имаше описани тайната на бодибилдинга. Предполагам вече се досетихте за какво говоря „забранените субстанции“ или „лесният“ начин за изграждането на мускули именно анаболните стероиди! 20150516_165912
Нека се върнем в днешно време и дадем отговор на въпроса „Защо точно фитнес“.
Вече сме минали възрастта за професионални спортисти освен, ако не предпочетем голфа и шахмата, но искаме и имаме желание да изглеждаме добре, да възвърнем жизнеността и килограмите на телата си както и една по-добра визия.
В забързания начин на живот единственото, което ни остава е да отделим час несъобразен с времето на други хора /отборни игри/ и да потренираме в залата. 1 час само за нас! 1час, който би ни върнал годините и жизнеността. Защо не? Не се чудете, а прекрачете прага на залата направете своята инвестиция в бъдещето наречена ЗДРАВЕ!

http://supermarketbg.com/ocart/

автор: Светослав Ковачев

admin

Влез във форма и се слей с природата!

Young woman with a vintage bicycle

Дойде пролетта, а скоро наближава и лятото природата, както и ние се събуждаме за нов живот. След дългата зима и обездвижването заради студа е време да оставим колата, да слезем от градския транспорт и да се активизираме, за да подобрим формата си!
Нека не вървим срещу природата си, а да сме редом с нея. За какво са ни краката и ръцете:
а.) Да натискаме педалите на автомобила си и да въртим „геврека“?
б.) Да се придвижваме свободно пеша и да се слеем с природата?
Тук отговора е повече от ясен, но е въпрос на личен избор, както и как да изглеждаме!
Вече се досетихте какво имам в предвид? Да наблегнем на разходките и придвижването пеш или с колело при всяка възможност. По този начин тялото ни започва да гори повече калории, метаболизма се ускорява и това би ни помогнало да влезем по-бързо и лесно в желаната форма или отесняла дреха 😉

salata

Храната? Със събуждането на природата през пролетта вече имаме много пресни и не толкова оранжерийно производство плодове и зеленчуци, който може да сложим на масата. Да намалим калориите и да избегнем мазните готвени храни. Месото важен продукт в нашето хранене: най-добре е домашно произведено лишено от хормони, които биха ни повлияли негативно върху фигурата ни. Труден избор, но не и невъзможен. Обърнете поглед към морските храни там със сигурност са без „добавки“. И така с по-малко калории в храната и повече движение нещата си идват на мястото.
Защо не говорим тук за фитнес? Дали авторът не пропусна нещо ? Не това го остави на вас вие да си изберете лятото по-какъв начин да спортувате: с колелото в парка, джогинг и разходки или с мотиката в градината 😉

Steam Free Grenade thermo detonator

Най-бързият начин за топене на мазнини без кофеин!

Save

Save

admin

Фитнес кафе с Инджи Хебибова

 

535939_434591176692711_8715939446321013121_nДнес наш гост ни е носителката на златен медал в категория „Бикини фитнес“ очарователната Инджи, която със самото си излизане на сцената плени журито и вдигна на крака публиката. Звездата от балета на Сердар Ортач, по която феновете са луди!
–  Какво интересно би споделила за себе си и за нашите читатели?
–  Казвам се Инджи Хебибова. Завършила съм висше икономическо образование, но никога не съм практикувала специалността си. Винаги ми е било интересно и вълнуващо да се занимавам със спорт и танци. Родена съм в гр. Разград, а в момента работя за един от най-известните изпълнители в Турция като член на танцовият му състав.
–  Разкажи ни как се запали по фитнеса и кое те накара да прекрачиш залата?
– Винаги са ми харесвали и привличали спортните и атлетични тела. От дванадесет годишна се занимавам с танци и имам безброй сценични изяви зад гърба си. Завършила съм и танцовата школа в Ню Йорк “Broadway dance center”.
В началото от време на време ходех на фитнес до момента, в който осъзнах, че това е единствения спорт, който може да оформи тялото ми по точен критерии и от тогава фитнеса ме грабна. Причината за това също беше и сцената, на която съм постоянно, както и желанието ми да съм винаги в блестяща форма. Това беше и причината да се развия като добър спортист. В последствие си поставих за цел да се явя на състезание, което да ме мотивира да постигна по-бързо желаната форма.                                     Големи заслуги за това има моя треньор Мартин Русанов, за което искам да използвам случая и да му благодаря. 904509_314784475339258_6885146677971568625_o
– Какво включва хранителния ти режим и позволяваш ли си понякога да го нарушиш?
– В пред-състезателен период съм на стриктен тренировъчен и хранителен режим изготвени от личният ми треньор М. Русанов / ЗМС/.
В диетата ми основните храни са яйца, месо, риба, ориз и салати. Хранителният режим го спазвам стриктно до постигане на целта ми.            В извън-състезателният период се храня здравословно като си позволявам и изкушения, но винаги в рамките на разумното. Старая се винаги да пия по много вода. http://supermarketbg.com/ocart/index.php?route=product/product&path=33_61&product_id=56
– Какви титли си печелила на състезанията по фитнес и културизъм и как се справяш със сценичната треска?
– Започнах скоро със състезателните си изяви, като направих успешен старт със златен медал в категория „Бикини фитнес“ на квалификации за Балканско и Европейско първенство по фитнес. 1958111_790222314322290_1230017060761205330_n
– Как виждаш бъдещето си и би ли искала някой ден да стъпиш на сцената на елитните състезания по фитнес?
– Доволна съм от настоящето си в сферата на шоу-бизнеса и спортния сектор, като за в бъдеще мисля съчетавайки ги и да продължавам да жъна успехи.
–  Какво ти е мнението относно хранителните добавки?
– Хранителен режим съчетан със суплементи и фитнес е най-доброто съчетание за отлична физика. Аз съм „За“ хранителните добавки като самата аз ползвам добавките на „Трек нутришън“.
– Жена с твоята фигура и чар успешно би се реализирала в киното. Ти би ли се пробвала на големия екран ?
– Благодаря за комплиментите, но това вече е друга сфера, за която се изисква талант, но като се замисля не бих отказала на подобно предложение. Както казват: Без да пробваш не може да знаеш, кое е най-доброто за теб 😉
– Благодаря ти за интервюто Инджи, в заключение какво би пожелала на нашите читатели, които биха желали да те последват ?
– Първо ще им пожелая здраве, а постигането на добра физика не е невъзможно, когато има желание, воля, труд, и упоритост, качества които също им ги пожелавам, за да се радват на желаната от тях визия и стил!1969170_790222104322311_4789278223271450768_n

най добрия фетбърнър за жени

Kликни за повече инфо: Най-ефективния фетбърнър за жени

Save

Save

admin

Ендуро мотори, Фитнес митове и легенди с аромат на Бензин Част II

II Част

10149835_913495708660586_8696842182451391401_n

Линк към I Част http://supermarketbg.com/wpposttest/?p=148
Отново сме в гората за любимото ендуро приключение. Кал, пясък, камъни, дървета прелитаме отвсякъде. Двигателят пее ли пее, а радиаторът почва да грее. Някой май се изморява да за съжаление отново тялото ни се предава преди коравото ендуро….
В първа част разгледахме тренировката на крака. Днес ще обърнем внимание на други важни мускулни групи отговорни за издръжливостта ни върху мотора и АТВ-то.
Гърди – всички сме правили лицеви опори, някой в казармата, а други в къщи, но както всички знаем резултатите не са особено задоволителни. В периодите на почивка от любимото ендуро добре би било да поддържаме форма и във фитнес залата.
Обградени от множество уреди за тренировка се насочваме към първата лежанка след задължителното ни загряване на крос-тренажора.
Какво ни чака там? Естествено тренировка за гърди. Нека все пак не забравяме, че с анатомията на гръдната мускулатура се състои от три части: горна, средна и долна. В нашия случай обръщаме внимание на и на трите части предвид хармонията в тялото.
Представете си, че сте на кормилото на мотора, накланяте се напред, а в следващия момент се изправяте. В случая отговорни за това движение са гръдните мускули, трицепса и предното рамо.

lejankaСъщото движение, само че легнали представлява тренировката за гърди върху лежанката. Като начало правим леко загряване само с лоста и после пирамидално увеличаваме тежестта. Вариантите за изпълнение на упражнението са с наклон / засягащо горната част на гръдния мускул/,

тренировка за горна част на гръден мускул

тренировка за горна част на гръден мускул

хоризонтален лег /средна част/ и обратен наклон /долна част/.

Тренировка за долната част на гърдите

Тренировка за долната част на гърдите

Има възможност да се ползват и дъмбели, но все пак мислено държим кормилото на нашето ендуро и подаваме газ към върха. Долната част на гърдите също може да се тренира и на успоредка.

Тренировка за долна част на гърдите

Тренировка за долна част на гърдите

Тренировката за гърди я завършваме с флайс с дъмбели или на машина по наш избор, като идеята тук е да разтегнем максимално гръдната мускулатура. lower_body-8
Следващите мускули, на които ще наблегнем днес това са бицепсите.
Бицепсът символ на сила. Двуглавият мускул, който всеки иска да носи в ръкавите на тениската си.
Стартираме с класическото сгъване за бицепс с прав лост. Standing-Barbell-Curl Следва последователно сгъване с дъмбели и завършваме с чуково сгъване отново с дъмбели. Тук бих включил и тренировка на предмишницата, мускулната група отговорна за подаването на газ и здравия хват на кормилото. Колкото по-здрава е тя толкова по-стабилно ще се държим кормилото. Стегнатият съединител със спортни пружини вече няма да представлява проблем за силната предмишница.
Упражненията, които тук може да направим са сгъване и разгъване с щанга, като ръцете са поставени или на коленете или директно върху лежанката. rev_wristcurl1Подобно на прасеца предмишницата се нуждае от повече на брой повторения предвид постоянната и употреба в ежедневието.
Приключваме днешната класическа тренировка за гърди и бицепс с тренировка на коремната мускулатура.
Тук вариантите са няколко, но нека започнем със сгъване на римско столче abs-exercises-decline-crunches Продължаваме с повдигане на краката от вис за долната част на корема и завършваме със странични наклони с дъмбел в едната ръка. Нека не забравяме, че корема е мускул както всички останали в човешкото тяло и с тренировка само няма да стопим подкожните мазнини.
Тук е мястото да напомня, че за правилното възстановяване е необходим балансиран хранителен режим и добро възстановяване с продукти богати на белтъчини и аминокиселини.

Следва продължение.

admin

Защо Кети Кор е винаги в блестяща форма ?

кети4

Днес наш гост е плеймейтка Кети Кор – Катерина Миленкова – PlayStar of the year 2014. Ето какво тя ни разкри за себе си в любопитно интервю:

– Здравей Кети какво интересно би споделила за себе си на нашите читатели?
– Казвам се Катерина Миленкова, но всички ме познават като Кети Кор. Занимавам се с клубни танци от 3 години. Започнах се с танците от дете, моят баща също е танцьор и хореограф на български фолклорни танци и нестинарство. Имам смелите мечти да имам собствена зала.

–  Кети, какво те провокира да излезеш пред обективите на камерите и как стартира твоята артистична кариера?
– Камерите сами дойдоха в живота ми и трябваше да избера – или да спра с всичко, или да позволя хората да ме видят. Оказа се, че е много тежко – психически. Има хора, които те спират на улицата и ти се радват, но има и такива, които са събрали цялата негативна енергия на света и ти я изпращат с голяма ненавист.

кети3

– Как мислиш, жените завиждат ли ти за това, с което природата ти е дала ?
– Ами не съм се сблъсквала с жена, която да завижда, но съм виждала страшно много жени, които се „кефят“. Радват се, идват при мен: „Уау, какво ядеш, какво тренираш, каква диета спазваш…?“ Ще съм истински щастлива, ако съм стимул за някое момиче, да започне да се грижи за себе си и тялото си… дори да е само едно.

– Защо според теб жените толкова се комерсиализираха в днешно време и оправдаваш ли това явление?
– Видяха една „успешна“ схема…. и се опитват да я повторят…. но не е толкова лесно. От големия зор да станат принцеси, красиви жени се държат, като придворни дами. Щом 16 годишни момичета си слагат импланти…. нещата не са в нормите. От големия зор да се задоволи какво? Мъжките еротични желания – НЕ… Масово уеднаквения манталитет.

– Какъв за теб би бил идеалния мъж, на който Кети Кор би подарила сърцето си?
– Хахах точно в момента – мъжът, който не диша! Шегувам се, разбира се. Подарих сърцето си преди време, но в стечение на обстоятелствата, не сме заедно. Сега мъжът, който ще застане до мен, ще е онзи, който вдигне сърцето ми с памук. Аз съм последния динозавър на планетата, който все още обича романтиката.

– Как поддържаш тялото си да е винаги така грациозно и изящно ? /Тук може да споменеш какво спортуваш ?
– Ходя на тренировки по танци. Салса, кизомба, народни танци, хип хоп. Почти всеки ден тренирам. Сутрин правя упражнения за корем и седалище в домашна обстановка. Преди време ходех на фитнес, но си счупих ръката и трябваше да спра. Скоро отново ще започна. Обожавам степ аеробиката и спининга. Много е приятно да се грижиш за себе си. Не се лишавам от никаква храна, но гледам да не прекалявам. Просто съм много активен човек. Карам сноуборд, ходя на езда, понякога изкарвам нервите си на стрелбището. Спортът е здраве!кети2

– Придържаш ли се към определен хранителен режим или здравословно хранене?
– Нямам строг хранителен режим с точно определени храни. Но имам правила: Високо енергийна закуска, обяд придружен със свежа салата и много лека вечеря. Много обичам чисто месо, избягвам тестото. Алкохола е напълно забранен! Чаша вино на вечеря, добре…. Но не повече! За мое огромно съжаление съм пушач, но скоро ще се преборя с лошия навик.
– Ползваш ли хранителни добавки?
– Единственото което пия са някакви извънземни мултивитамини и дамската гранта фетбърнъра с малиновите кетони.

Благодаря ти много за интервюто Кети надявам се искрено да сме задоволили любопитството на читателите ни.

най добрия фетбърнър за жени

Най-ефективния фетбърнър за жени

Автор: Светослав Ковачев

Save

admin

Ендуро мотори, Фитнес митове и легенди с аромат на Бензин Част I

Част I ендуро заглавна

Прехода през гората продължава мотора изкачва пътека след пътека без признаци на умора, но ръцете не държат така здраво кормилото. Умората си казва своето главата под каската е потна, а болките в мускулите на краката и гърба се засилват. Все по рядко се изправяме на стъпенките и заемаме правилна позиция на тялото спрямо мотора, грешките започват…
Как да преодолеем всичко това, как да се справим с умората и да дадем приоритет на удоволствието от карането с любимото ендуро.
Фитнес и ендуро, тук може да сложим знак за равенство. Мускулите работят почти толкова натоварено и при двете дисциплини.
Както в повечето случай се получава с мотора излизаме събота и неделя през, а останалото време сме или на работа или по други ангажименти. Това е времето, в което тялото губи форма и адаптация към натоварването от последния ендуро преход.
Тук идва и момента, в който на помощ ни идва фитнес тренировката в залата.

Сега ще засегнем основните мускулно групи, които трябва да се поддържат във форма и взимат основно участие в натоварването при карането на ендуро. cross trenajor
Ще започнем с общо натоварване на тялото и загрявка с крос-тренажора. Там спокойно може да се раздвижим от порядъка на 10-15 мин. След това се насочваме към уредите за крака като първата и основна по значение мускулна група в ендурото те се тренират с приоритет. Там трябва да спомена, че се изискват между 12-15 повторения в серия.

КЛЕК С ЩАНГА НА РАМЕНЕ

КЛЕК С ЩАНГА НА РАМЕНЕ

Като начало стартираме с клек било то на машина или със свободни тежести. Следващия уред към който се насочваме това е лег-пресата. Там се натоварват основно седалищните мускули и задната част на бедрата.

ЛЕГ-ПРЕСА

ЛЕГ-ПРЕСА

Следва разгъване за предна част на бедрата, там натоварването е насочено към квадрицепсите или по просото казано горната част на бедрата.
leg press
Преминаваме към задната част на бедрата, където имаме избор между мъртва тяга с изправени крака или машина за сгъване.

Упражнение за задната част на бедрата

Упражнение за задната част на бедрата

Тук трябва да спомена, че много от трениращите пропускат да натоварват вътрешната част на бедрата по така наречените женски уреди, но точно от силата и издръжливостта на тези мускули зависи как ще задържаме и стискаме мотора между краката си, което е особено важно при скоковете.

Вътрешна част на бедрата отговорна за задържането и контрола на мотора с крака.

Вътрешна част на бедрата отговорна за задържането и контрола на мотора с крака.

Прасец друг забравен мускул, но изключително важен помагач, при ритане на манивелата за стартиране на двигателя, както и при бутането на мотора.
Прасеца изисква сериозно натоварване, той както и предмишницата са мускули, които най-често влизат в ежедневните ни дейности. Тук упражненията, които може да направим са: повдигане на пръсти от стоеж на машина, повдигане на пръсти на лег-пресмашина, калф машина повторенията са в диапазона от 15-30.

Тренировка на прасец /калф-машина/

Тренировка на прасец /калф-машина/

Друго много важно нещо е стречинга /мускулно разтягане./ Не забравяйте разтягането на тренирания мускул, защото то е необходимо за максималната му еластичност и гъвкавост.
По време на тренировката нека да не пропускаме приема на течности богати на аминокиселини и минерали, като това е в сила и при ендуро преходите. Това допринася тялото ни да поддържа електролитния си баланс и спомага за по- бавното настъпване на умората. Също така е налице е и по-доброто мускулно възстановяване и избягване на мускулни крампи/ схващане/ характерни при по продължително и тежко каране.

БЦАА за ендуро и мотокрос състезания и преходи.

Номер 1 сред конкурентите си AminoCore е разработен за да удовлетвори максимално широк спектър от тренировъчни дейности за мускулно възстановяавне.

В следващата част ще разкрием как да продължим тренировката на останалите мускулни групи така важни за ендурото .

Линк към II Част: http://supermarketbg.com/wpposttest/?p=174

admin

Момичето с бензин в кръвта ;)

Днес ще ви запознаем с една млада дама от света на тунинг автомобилите. Не ви ли мирише вече на гуми, не чувате ли рева на двигателя 😉
На вашето внимание: Меги Джейн собственичката на студио за оптичен тунинг на автомобили. Вижте как една млада дама в мъжкия свят на автомобилите се поддържа и научете нейната фитнес история.

меги1
– Здравей Меги, първо като мъж ми стана интересно какво би накарало една жена като теб да се запали по автомобилите? /Тук може да разкажеш как си се запалила като хоби по колите, вмъкни годините си и от колко време се занимаваш с това .
– Kак се запалих, ами май така си се родих. От мъничка събирах картинки на коли и знаех марките. Когато бях на 6 години до ресторанта на баща ми имаше сервиз…Там прекарвах цялото си време, а в неделите когато сервизът не работеше си играех в Жигулито на тати..Започнах да пораствам , а в главата ми само коли. И лека полека и средата ми стана „авто“. Естествено научих се да карам от рано, а после дойде и книжката и първата ми кола. Както обичам да се шегувам: преди да си взема кола имах форд. Исках да работя в тази свера. Завършила съм и дизайн и ето как съчетах двете ми хобита в успешен бизнес. От 5 години вече се занимавам с професионално облепване на автомобили, затъмняване на стъкла и всякакъв вид оптичен тунинг. Сега съм на 24 години мечтата ми е до 30г Шаркифолио да е в световен мащаб..

меги 4
– Участвала ли си в улични гонки с автомобили?
– Ходя на почти всички улични събития..и на всички легални. Обичам да гледам и да ми мирише на гуми. Не участвам и не смятам за безопасно уличното мерене на конски сили.Често се намират мераклии по светофарите, които искат да се пробват срещу моето БМВ Е92-ка за някой старт и до там..Иначе в организираните събития винаги има някой, който спонсорирам да представя идеите ми на пистата. Любимата ми марка е БМВ удолвствие от шофирането, агресия и стил..
– Как успяваш да съчетаваш работата във тунинг студиото с фитнеса?
– Лесно е. Спортно маце и тунинг коли си вървят ръка за ръка. Освен това в Шаркифолио колектива всяка сутрин се прави физ зарядка. Спонсорираме спортните мероприятия на Стронг мен за България. Малко или много и работата си е фитнес, защото влагам точно толкова енергия и желание в тунинга, колкото и в спорта. Няма по-хубаво усещане от това да видиш доволен клиент.

меги3
– Какво представлява една твоя тренировка във фитнеса и какво би ни казала за хранителния си режим?
– Моята тренировка започва с общо загряване. Разделям я на основни групи за всеки ден, но все пак раздвижвам всички мускули в една тренировка.Прекарвам горе-долу около 2 часа в залата. Тренировката ми включва и тежести като това ме прави релефна и силна(тази сила ми помага в тунинга). Гледам да наблягам на изоставащите мускулни групи. Хранителния ми режим е прост не се лишавам от нищо, но и не прекалявам. Избягвам джънка и пакетираните неща..ям много зеленчуци, плодове и месо, месо, месо. Много обичам риба поне веднъж седмично си хапвам.Мисля, че и супите са доста важни и вкусни.
– Какво ти е мнението относно хранителните добавки и какво препоръчваш на нашите читатели?
– Добавките са супер за бързото възстановяване на организма. Колкото и да се храним правилно винаги нещо липсва и ето тук идва реда на добавките. Освен за добра физическа форма те помагат и за общия тонус на организма. Препоръчвам да не разчитате само на хранителни добавки. За добрите резултати е необходимо добро и балансирано хранене и редовни тренировки. http://supermarketbg.com/ocart/index.php?route=product/product&path=33_60&product_id=124

11006002_10202686382914183_1481683260_n
– Коя ти е любимата марка автомобил и какво в нея те привлече?
– БМВ ми любимата марка. От малка съм мечтала за черен баварец като на лошите 🙂 Всичко ми харесва в БМВ-то.Сякаш някой е взел вътрешното ми състояние и му е дал облик. Естествено харесвам и други коли, но някак си привличането не е същото.

http://supermarketbg.com/ocart/index.php?route=product/product&product_id=56

admin

Канго Джъмп що е то и усеща ли се почвата под нас ;)

Днес ще ви запозная с една прекрасна дама, която ще ни разкрие тайните на така модерния напоследък Канго Джъмп /KJ/.
На вашето внимание треньорката по Канго джъмпс Даниела Георгиева.

дани2

Дани е на 37 г. и вижте само как изглежда една майка. Давам я за пример на дамите, който се страхуват, че след раждането и семейния живот ще загубят блестящата си форма.
Ето какво ни разкри тя за новата мода в модерния фитнес свят.
– Какво представлява Канго джъмпс Дани ?
– KJ е кардио-тренировка с продължителност 1 час със здравословен и отслабващ ефект. Практикува се със специални обувки, които имат както тренировъчен ефект така и рехабилитационен. Посещаващите тренировката, ще се пристрастят към нея поради невероятното усещане, което създава тя. Този ефект се дължи основно заради засиленото освобождаване на ендорфин. Действа изключително зареждащо, тонизиращо и освобождаващо както от стреса така и от напрежението. Подобрява стойката на тялото, укрепва мускулатурата и е един от най-добрите начини за сваляне на килограмите. Доказано е, че ефикасността на КJ е до 45% по-голяма от всеки друг спорт. Идеята на КJ обувките предпазват и подсилват глезените, коленете, бедрата, долната част на гърба и гръбначния стълб.
– Как се запали по този вид тренировки?
– По КJ се запалих от едно клипче, на което бях попаднала в интернет. В този момент реших, че не само ще се занимавам с това, но и ще стана инструктор по КJ, а дори не бях усетила още удоволствието какво е да се скача с KJ обувки. Допреди това в ранните си години съм тренирала лека атлетика, а от няколко години се занимавам с фитнес. Поради натоварената ми програма с часовете по КJ, трябваше да изоставя фитнеса и да се отдам изцяло на КJ.
– Спазваш ли определен хранителен режим и към кои храни се придържаш?
Ще бъда честна – не спазвам и не мога да спазвам хранителен режим, а с тренировките по КJ не ми се и налага. Хапвам всичко, но умерено, често и разнообразно.
– Какво по-различно ни дава тренировката на какнго джъмпс пред кроса ?
– Разликата между КJ и кроса е, че КJ е много по-забавно и разнообразно, поради комбинацията от аеробни движения, dance и кick елементи на фона на любима динамична музика.
– Кои са най-активните мускули в движенията при канго джъмпс?
– Тренировките по КJ натоварват цялото тяло, но най-вече бедрената, седалищната и коремна мускулатура.

дани11
– Колко средно калории се изгарят по време на тренировката на канго джъмпс?
– Средно изгаряните калории по време на тренировката са около 1200 ккал. Все пак е строго индивидуално, като това зависи преди всичко от теглото, количеството на мускулна маса и мастна тъкан на конкретния индивид.
– Какво би препоръчала на нашите читатели за бързо влизане във форма преди лятото?
– За бързо влизане във форма за лятото, препоръчвам КJ – естествено! Препоръчително е три пъти в седмица и до лятото резултатите ви са гарантирани! Ако се добави и един добър фетбърнър ефекта ще е още по-бърз.

Ако решите да по-подскачате може да намерите Дани във ФИТНЕС ЦЕНТЪР „РЕЛАКС“ в ж.к. Надежда.

най добрия фетбърнър за жени

Най-ефективния фетбърнър за жени

Save

admin

Морски бриз и фитнес

Днес ще ви представим една дама, която професионално се занимава с Фитнес от морската ни столица Варна. На вашето внимание днес гост ни е Даниела Куртева!

Стоях си на кея и наблюдавах залеза на слънцето. Кораби влизаха и излизаха от пристанището, а днес нямах никакъв късмет в риболова, когато най- неочаквано усетих как върха на въдицата ми потрепна. Засякох бързо и скоро над водата извадих необикновена рибка със златист цвят. Откачих я от куката и тя проговори: Предполагам знаете какво ми каза 🙂 Обещах и да я пусна, но си пожелах да видя морска сирена. Естествено не очаквах нищо да се случи и продължих да се наслаждавам на залеза и морския бриз.

Изненадата за мен беше когато не от хоризонта, а от алеята се появи не русалка, не морска сирена, а самата Дани завършваща тренировката си с крос. Ето какво ми сподели тя:

10653494_1539469232933462_2894891394792238692_n
– Здравей Дани, на колко години беше като се запали по фитнес и какво ти хареса в този спорт?
– Здравей! Бях на 22 години, когато за първи път стъпих във фитнеса. Запалих се доста по-късно. В началото беше просто за да видя как това ще повлияе на физиката ми. И както в повечето случаи се получава, казах: -„Не, не е за мен! Дънките започнаха да не ми стават, гърба ми става голям!“. Хилядите женски глупости, които сме чували от хора, които не са добре запознати и недостатъчно наясно. Фитнесът е спорт, който може да моделира тялото по такъв начин, какъвто мисля изключително малко спортове могат това. И всъщност това е нещото, което ми допадна в този спорт.
– От колко време се занимаваш на професионално ниво?
– От миналата година.Това ми беше за първи път. Републиканското първенство през септември 2014, където станах трета в категория бикини до 163 см.

– Какво ти е мнението за хранителните добавки и стероидите и ти лично използваш ли ?
– Хранителните добавки са неизменна част от подготовката на един спортист. Не само във фитнеса. Няма как да се раздаваш на сто процента (защото една подготовка за състезание го изисква) и да можеш да се възстановиш за няколко часа, за да си направиш следващата тренировка със същия интензитет. И не искам да кажа, че добавките са необходими само на професионалистите. Те са необходими и на хората, които тренират по-усилено в залата. Аз лично ползвам добавките на Trec Nutrition. За стероидите какво да кажа-всеки сам решава.Ако не се прекалява, смятам, че не е проблем. Затова са треньорите-те знаят най-добре. Моя треньор Мартин Русанов държи много на доброто физическо състояние на състезателите си.
– Разкажи ни колко често тренираш през седмицата и с каква продължителност са ти тренировките?
– В седмицата тренирам 6 дена от 7. Продължителността на тренировката ми е 1 час и 30 мин, като има включен силов компонент, съчетан с кардио.
– Какво представлява хранителния режим, който спазваш и какви са основните храни към които се придържаш?
– За хранителния режим пак ми е трудно да кажа, тъй като се мени винаги според целите, които искам да постигна. Моя треньор се грижи изцяло храненето ми да е добре балансирано. На мен ми се отразява добре въглехидратния цикъл, високия прием на протеин (все пак за моите цели е важен). Храните, които присъстват в менюто ми са: пилешко месо, риба, телешко, много салати, ориз, овесени ядки, яйца. Избягвам плодовете. Изключително рядко мога да включа към закуската си само сутрин по една зелена ябълка или грейпфрут.
– Какви титли си печелила по състезанията ?
– Както казах по-рано, имам едно състезание зад гърба си – Републиканското първенство в Бургас – 2014 година.

10625147_1547133188833733_8108139857233548477_n
– Какво би препоръчала на момичетата, които биха искали да тръгнат по твоите стъпки в света на фитнеса?
– На момичетата, които искат да се занимават с това, мога да кажа само да бъдат много упорити и да следват целите си.

Steam Free Grenade thermo detonator

Най-бързият начин за топене на мазнини без кофеин!

Автор: Светослав Ковачев

Save

Save

admin

Хранене и добавки в ендурото събота и неделя.

бижо и жоро

Вече свалихме моторите от ремаркето сложихме екипировката и сме готови да щурмуваме пътеките в планината.
Тук е мястото да се запитаме дали не изпуснахме нещо?
Който кара мотор знае как в един момент силите свършват. Умората надделява и грешките започват…
Какво всъщност трябва да приемем преди разходката?
На първо място бих препоръчал една добра закуска с бавни въглехидрати освобождаването, на които би ни осигурило по-дълъг период без умора.
Какви са вариантите: бира и шкембе + комат хляб? а дано ма надали 😉

Всъщност една добре балансирана закуска би включвала овсени ядки, макарони, спагети или паста за въглехидратно обезпечаване.
Тук е момента да включим и белтъчините. Избора е доста голям яйца, месо, мляко…
Но нека преминем към самото каране и онези стръмни пътечки, където носим, бутаме и влачим мотора или просто се навеждаме да събираме петолевки 😉 Енергията в организма е на изчерпване, дори и с мяха на гърба дехидратацията е налице. Тук най-добрия избор е предварително да сме си разтворили амино-киселинен комплекс, който да помага в тежките моменти. Друг добър избор би бил по- време на почивките да се приемат по 2-3 таблетки аминокиселини, така бихме поддържали положителен азотен баланс в организма и по-лесно справяне с умората. Ready to ride 😉

grenade-black-ops-100-caps

Ако сте фенове на екстремните спортове то Black OPS e създаден вас! Гарантирано ще ви помогне в горенето на мазнините и ще ви даде чудовищна енергия за справяне с всяко препятствие и издръжливост!

Save

admin

На кафе с Ивета Гальова и разкрития от света на фитнеса!

Днес бих искал да ви представя нашия гост Ивета Гальова един от най-добрите фитнес инструктори сред дамите притежателка на 12 републикански титли по бягане на къси и средни разстояния.
Аз лично винаги съм бил очарован от желанието и за работа, методиката и професионализма, с които работи.
Когато съм разговарял с клиентите и´, те винаги са били супер мотивирани и доволни от презентацията на тренировките и´.
Ето и едно кратко интервю с нея:

ивета1

– Иве, разкажи ми как реши да станеш фитнес-инструктор?
– Започнах да се увличам по спорта още като дете и постепенно детските ми увлечения станаха начин на живот. Като ученичка започнах да се занимавам професионално с лека атлетика и по-точно с бягане, дисциплина, която ме научи на упоритост, постоянство и взискателност не само към себе си, а и към останалите. Спорта като цяло възпитава у хората добродетели, създава положителни навици и емоции, и се отплаща като калява тялото и духа. Благодарение на положените усилията, човек изпитва истинска радост, когато положения труд се увенчае с успех и тогава идва жаждата за още повече усилия и още по- високи резултати. В моята спортна кариера като лекоатлетка трудът ми бе възнаграден с получаването 12 републикански титли по бягане на къси и средни разстояния. Преди 12 години започнах да се занимавам с бодибилдинг и фитнес. Понастоящем съм професионален фитнес инструктор и това е работата, която ми доставя удоволствие. За мен спорта е кауза. Тук бих искала да обърна внимание на хората, които се занимават или биха искали да се занимават с фитнес, за да постигнат резултат, от който да са доволни, спортуването трябва да се превърне в кауза, а не в поредното увлечение или занимание.

– Какви са най-често срещаните грешки сред начинаещите във фитнес залите.
Темата за допусканите грешки е доста обширна и винаги ще бъде актуална. Важно е да се отбележи, че не само начинаещи, а и отдавна занимаващи се с фитнес допускат грешки, в резултат на които напредъкът е слаб и бавен или още по- лошото – стига се до травми, в следствие на които се налага прекъсване на тренировките и от тук следва още по-голямо забавяне при постигане на поставените цели. В най-общи линии и без претенции за изчерпателност бих искала да се спра на няколко често допускани грешки. Една от тях, която мога да я определя като основна и много често травматична е започването на фитнес-тренировка без предварително загряване на тялото. Пет-десет минути на пътеката, велоергометъра или кростренажора са достатъчни, за да се подготви организма за същинската тренировка. Други често срещани грешки са неправилното изпълнение на упражненията, неправилно подбрания тренировъчен цикъл и не на последно място претренирането. Тези грешки водят до нищожен ефект от тренировката или изобщо липса на положителен такъв, което се явява най-често причина за загубване на мотивацията за трениране. Причините, поради които се стига до допускането на грешки са най- различни – незнание, доверяване на приятели и познати с „опит“, трениране с прекомерно големи за възможностите тежести и др. От моята практика съм се убедила, че немалка част от трениращите, не осъзнават, че допускат грешки, нещо повече, дори са убедени, че работят правилно в залата. За избягването и недопускането на грешки при тренировките бих посъветвала занимаващите се с фитнес, когато не са много сигурни в това, което правят, да се допитват до квалифициран специалист. От него биха имали само полза и в резултат по-бързо достигане на поставените цели.

– Какво би препоръчала на хората, които тепърва прекрачват прага на фитнеса?
– На тези хора на първо място бих им препоръчала да внимават и да съблюдават правилата, за да не се наранят. Една травма в началото е в състояние да ги откаже завинаги от този спорт. На второ място бих ги посъветвала да не се комплексират в никой случай от по-напреднали във фитнеса и да не се опитват да им подражават в количеството тежести. Началото във фитнеса е деликатен момент, от който зависи дали човек ще се запали по него или ще изгуби мотивация. На начинаещите препоръчвам да започнат с обща физическа подготовка поне 2-3 месеца и едва след това да преминат към силовите упражнения. Най-добре би било да се обърнат към опитен инструктор, който е и добър педагог.

– Сподели с нас към кои храни се придържаш ти и препоръчваш на нашите читатели?
– Режимът на хранене е в основата на успеха при постигането на целите във фитнеса. Около 70 процента от крайния резултат се дължи на храненето, затова е много важно колко често и с какво се храним. В зависимост от поставените цели – дали сме във фаза не дефиниция или във фаза на натрупване на мускулна маса, се спазват различни режими. В първия случай е необходимо да консумираме храни богати на белтъчини и с ниско съдържание на въглехидрати и мазнини. Подходящи са чисто месо, зеленчуци, с ниско съдържание на въглехидрати, извара, яйца, гъби, маслини, сурови ядки и др. Във втория случай, освен на белтъчните храни се набляга и на храните, богати на бавно усвоими въглехидрати – картофи, ориз, пълнозърнест хляб, паста и др., а също и плодове, които да осигурят достатъчно енергия на мускулите. Препоръчвам консумацията на нетлъсти меса варени или печени. Подходящи са телешко, пуешко, риба. Свинското и агнешкото също са подходящи, ако са подбрани без мазнините. От особена важност е и приемането на вода, което не трябва да е по-малко от 30 ml/kg тегло за денонощие.

– Кажи ни като жена инструктор кои клиенти са по взискателни към фигурата си мъжете или жените и кои полагат повече усилия и воля в тренировките?
– Смело може да се постави знак за равенство по отношение на взискателността на двата пола към фигурата. Не може да се каже, че фитнеса е предимно мъжки или дамски спорт, както и че едните са по-упорити от другите. Практикува се от хората, които държат на своето здраве и искат да бъдат „fit“.

http://supermarketbg.com/ocart/index.php?route=product/product&path=33_61&product_id=96

admin

ЕКСКЛУЗИВНО: Фитнес интервю с бизнес дамата Галина Димитрова

г.димитрова

Днес бих искал да ви представя нашият гост бизнес дамата Галина Димитрова жената, за която фитнеса се е превърнал в начин на живот.
Аз лично не веднъж съм бил очарован от професионализма, методиката и хъса и’ в тренировките.
Ето и едно кратко интервю с нея:
– Галя, разкажи ми кога за първи път прекрачи прага на фитнеса ?
– За първи път прекрачих прага на фитнеса преди 20 г., когато родих първото си дете. Бях на 20 г и напълняла 40 кг отгоре. Не знаех как да сваля подобни килограми. Но бях убедена в едно! Отслабна ли с глад тялото ми ще се превърне в пихтия. Тогава се посъветвах с професионалисти и с правилно хранене и правилни тренировки за 1 г. възстанових теглото и оформих тялото си.

– Какви са най-често срещаните грешки според теб сред начинаещите дами във фитнес залите?
– Начинаещите дами като начало трябва да си изяснят концепцията, на желаната от тях тренировка. Много често си мислят, че могат първоначално да се справят сами. Но това е напълно погрешно мнение. Наблюдавам ги, че тренират хаотично, с големи почивки между сериите. Не позволяват на пулса да се забърза. А и поради това, че в началото са лаици не изпълняват правилно упражненията и понякога се стига до леки травми. Да не говорим, че няма и достатъчна превенция и за храненето.
– Какво би препоръчала на хората, които тепърва влизат в залата за фитнес?
Бих препоръчала първоначално да изградят една концепция, да я консолидират с професионалист и да подходят професионално в залата, а не повърхностно. Да не забравят едно, че в залата се тренира с хъс и мотивация. Там не е място за запознанства и събеседване, а за трениране. И ако няма желание за тренировка, по-добре да не я посещават. Всичко трябва да става на добра воля и желание отвътре!!! Едно от важните неща, заради които според мен си струва да живееш е да гледаш как моделиращ тялото си с времето.

– Колко време отделяш седмично за тренировка и какво представлява тренировката ти?
– Аз тренирам 5 пъти седмично. Понеделник и четвъртък тренирам във фитнес залата с тежести. Погрешно е схващането сред дамите, че когато тренират с тежести, ще станат груби като мъже. Това е погрешно схващане. При малко повече инфо и професионалист до тях ще се убедят, че е погрешно схващане. Аз например, правя клекове с щанга с 90 кг и все още не съм заприличала на мъж ! Във вторник, сряда и петък хода да тренирам с отбор по лека атлетика и правя различни спринтове. Това за мен е една чудесна разнообразна тренировка за обем и извайване на тялото и същевременно необходимото кардио. Два пъти седмично правя и спа процедури.

– Спазваш ли хранителен режим и ползваш ли хранителни добавки?
– Относно храните – всеки познава добре своя организъм и ако поиска би могъл доста успешно да контролира своето тегло дори и без тренировки. Но когато имаме правилно и балансирано хранене съчетано с редовни тренировки, резултатът е 100 процентов. Аз специално съм чувала, че за да изглеждаме добре 40 процента са тренировки и 60 процента правилно хранене. Във годините аз съм пробвала различни видове хранене. Към днешна дата съм се спряла на следната схема: три дена белтъчно хранене и един ден въглехидратно. Като разбира се всеки ден приемам по 2.5 л вода.
– Сподели с нас към кои храни се придържаш ти и препоръчваш на нашите читатели?
– Към белтъчното хранене използвам всякакъв вид месо на скара, варено или печено, извара, белтъци, малко сурови ядки и всякакъв вид пресни салати с много зехтин. През въглехидратния ден приемам ориз, картофи, малко сладолед, пица но не с кашкавал, спагети и т.н.
– Кажи ни като жена тренираща дама кой е по суетен за фигурата си в залата мъжете или жените ?

– Що се отнася за суетността…. Не мога да кажа дали жените или мъжете са по-суетни. Според мен всеки човек си е строго индивидуален и има различни изисквания за себе си. Важното е, да правим това, което ни доставя удоволствие, да го искаме с цялата си душа и сърце и да вложим цялата си любов. Ако трябва да посещаваме залата само защото трябва да сме слаби, но ни мързи или я посещаваме с неохота, по-добре да вложим цялата си енергия в нещо което ще ни достави истинско удоволствие. За мен спорта е начин на живот и следвам максимата, че “ Не е важно колко ще живееш, а как ще живееш“!!!

http://supermarketbg.com/ocart/index.php?route=product/product&path=33_61&product_id=95

admin

Няколко упражнения за стегнат корем!

korem

Идва лято, което респективно ни насочва към плажа и басейните дали да не понатоварим корема освен с лъжицата и с някое друго упражнение 😉
Сигурен съм, че ги знаете, но все пак нека ги припомним:
Повдигане на краката от вис
Вие може да повдигане краката от вис на висилка или шведска стена, ако имате достатъчната сила на хвата или другият вариант е от лакътна опора да изпълнявате същото движение.
Римско столче. Универсалния фитнес уред за корем нека да не го пренебрегваме. Повечето имат функцията за регулиране на наклона, като тук е добре да започнем от по-малък към по-голям наклон с прогресивно натоварване.
Повдигане на таза от лег
От хоризонтален лег повдигате краката и таза право нагоре. За да сте стабилни, е добре да се хванете с ръце за лежанката.
Наклони встрани на скрипец или с дъмбел в ръка.
Ето как да натоварим и косите коремни мускули, които намиращи се встрани от коремната преса.
Повдигане на колене от вис.
Това както знаете натоварва долната част на коремната мускулатура. Ако ви е трудно да го изпълнявате с изпънати крака може спокойно да ги свиете.
Накрая нека да споменем и за стречинга между сериите. Това би ви осигурило добра гъвкавост и по-добро възстановяване на коремната мускулатура.

http://supermarketbg.com/ocart/index.php?route=product/product&product_id=56

admin

Мускули на макс и още малко!

Сигурно не веднъж сте се чувствали изморени и демотивирани за тренировка. Задавали сте си въпроса: Днес дали да не пропусна тренировка? Утре ще наваксам.
Все пак успявате някак си дали по навик или като задължение отивате във фитнес.
Тренировката започва лека полека, чувството на умора и демотивация става все по-силно. Претупвате набързо колкото да се каже, че не сме пропуснали днес фитнеса и се отправяте към къщи.
Естествено това не е начина на ползотворна тренировка така както сме си я представяли затова на помощ ни идва така наречения БУСТЕР.
Какво представлява и как ни влияе:
– По-бързо възстановяване.
Това, с което този тип суплементи помагат, е че по време на тренировка вкарват много кръв в мускулните клетки. Това е основен фактор за бързото възстановяване, който води до по-голям приток на хранителни вещества след тежка тренировка.
– Намалява умората по време на тренировка с по-голям брой повторения
Когато започнете да вдигате тежести, кислорода в тялото се изчерпва, млечната киселина нахлува в мускулите и се чувствате изморени. Това може да попречи на вашия прогрес.
Ако липсата на въздух по време на тренировки ви е спирала досега, с доза азотен бустер преди натоварване това повече няма да е проблем за вас.
– Подобява издъжливостта при кардио натоварвания
Ако сте аеробен атлет, нуждата от кислород е силно изразена при този вид натоварвания. Допълнителния кислород, приет преди тренировка под формата на доза азотен бустер, ще ви помогне да не се измаряте бързо.
– Повишено ниво на енергия
Добрите азотни бустери съдържат в себе си силни енергитици, креатинови матрици, аргинин, които повишават значително енергията и желанието за тренировка.

– Страхотно мускулно напомпване
Кой не обича чувството на максимално издути мускули след тренировка? Максималното напомпване се засилва след приема на азотен бустер и остава дълго време след тренировката. То е резултат от засиленият кръвен поток към мускулните клетки посредством аминокиселините аргинин и креатин.

Grenade AT4

Ефективно повишава нивата на тестостерона и либидото

Save

Save

admin