• 0877 184 662
  • spower@abv.bg

Ендуро мотори, Фитнес митове и легенди с аромат на Бензин Част II

Ендуро мотори, Фитнес митове и легенди с аромат на Бензин Част II

II Част

10149835_913495708660586_8696842182451391401_n

Линк към I Част http://supermarketbg.com/wpposttest/?p=148
Отново сме в гората за любимото ендуро приключение. Кал, пясък, камъни, дървета прелитаме отвсякъде. Двигателят пее ли пее, а радиаторът почва да грее. Някой май се изморява да за съжаление отново тялото ни се предава преди коравото ендуро….
В първа част разгледахме тренировката на крака. Днес ще обърнем внимание на други важни мускулни групи отговорни за издръжливостта ни върху мотора и АТВ-то.
Гърди – всички сме правили лицеви опори, някой в казармата, а други в къщи, но както всички знаем резултатите не са особено задоволителни. В периодите на почивка от любимото ендуро добре би било да поддържаме форма и във фитнес залата.
Обградени от множество уреди за тренировка се насочваме към първата лежанка след задължителното ни загряване на крос-тренажора.
Какво ни чака там? Естествено тренировка за гърди. Нека все пак не забравяме, че с анатомията на гръдната мускулатура се състои от три части: горна, средна и долна. В нашия случай обръщаме внимание на и на трите части предвид хармонията в тялото.
Представете си, че сте на кормилото на мотора, накланяте се напред, а в следващия момент се изправяте. В случая отговорни за това движение са гръдните мускули, трицепса и предното рамо.

lejankaСъщото движение, само че легнали представлява тренировката за гърди върху лежанката. Като начало правим леко загряване само с лоста и после пирамидално увеличаваме тежестта. Вариантите за изпълнение на упражнението са с наклон / засягащо горната част на гръдния мускул/,

тренировка за горна част на гръден мускул

тренировка за горна част на гръден мускул

хоризонтален лег /средна част/ и обратен наклон /долна част/.

Тренировка за долната част на гърдите

Тренировка за долната част на гърдите

Има възможност да се ползват и дъмбели, но все пак мислено държим кормилото на нашето ендуро и подаваме газ към върха. Долната част на гърдите също може да се тренира и на успоредка.

Тренировка за долна част на гърдите

Тренировка за долна част на гърдите

Тренировката за гърди я завършваме с флайс с дъмбели или на машина по наш избор, като идеята тук е да разтегнем максимално гръдната мускулатура. lower_body-8
Следващите мускули, на които ще наблегнем днес това са бицепсите.
Бицепсът символ на сила. Двуглавият мускул, който всеки иска да носи в ръкавите на тениската си.
Стартираме с класическото сгъване за бицепс с прав лост. Standing-Barbell-Curl Следва последователно сгъване с дъмбели и завършваме с чуково сгъване отново с дъмбели. Тук бих включил и тренировка на предмишницата, мускулната група отговорна за подаването на газ и здравия хват на кормилото. Колкото по-здрава е тя толкова по-стабилно ще се държим кормилото. Стегнатият съединител със спортни пружини вече няма да представлява проблем за силната предмишница.
Упражненията, които тук може да направим са сгъване и разгъване с щанга, като ръцете са поставени или на коленете или директно върху лежанката. rev_wristcurl1Подобно на прасеца предмишницата се нуждае от повече на брой повторения предвид постоянната и употреба в ежедневието.
Приключваме днешната класическа тренировка за гърди и бицепс с тренировка на коремната мускулатура.
Тук вариантите са няколко, но нека започнем със сгъване на римско столче abs-exercises-decline-crunches Продължаваме с повдигане на краката от вис за долната част на корема и завършваме със странични наклони с дъмбел в едната ръка. Нека не забравяме, че корема е мускул както всички останали в човешкото тяло и с тренировка само няма да стопим подкожните мазнини.
Тук е мястото да напомня, че за правилното възстановяване е необходим балансиран хранителен режим и добро възстановяване с продукти богати на белтъчини и аминокиселини.

Следва продължение.

admin
admin

One thought on “Ендуро мотори, Фитнес митове и легенди с аромат на Бензин Част II

Ендуро мотори, Фитнес митове и легенди с аромат на Бензин Част I | My fitness storyPosted on  8:15 am - мар. 10, 2015

[…] Ендуро мотори, Фитнес митове и легенди с аромат на Бенз… […]

Leave a Comment