• 0877 184 662
  • spower@abv.bg

Защо точно ФИТНЕС ???

Защо точно ФИТНЕС ???

5026_centri_fitness

Поне веднъж всеки от нас е искал да стане добър спортист.
В училище далечните ми спомени ме връщат как тренирахме в часовете по физкултура: футбол, баскетбол, борба, а момичетата заченки на спортна гимнастика, волейбол, народна топка, елементи от леката атлетика и прочие…
Самия аз не харесвах особено коремните преси и лицевите опори, обичах футбола и баскетбола. Фитнеса тогава не беше популярен, а тепърва навлизаше. Но някак си избрах точно него. Днес след години тренировки не съжалявам за избора си все още държа младежкия си вид благодарение на фитнеса. Също благодарение на него не запалих и една цигара и не се и отдадох и на алкохола..
Литературата на фитнес тематика беше малко по това време. Едва след средата на 90те започна да излиза вестник „Мускули“, а малко по-късно и списанието „Олимп“. Не пропусках да си купя брой. Четях как тренираха културистите в САЩ и се наслаждавах на картинките със здрави тела. По това време започнаха да излизат книгите на доц. В. Боянов и Светломир Хубенов. Но това, което грабна окото ми беше малка тънка книжка без корица с автор Даниъл Дъчейн H.U.G.E. „Максимална мускулна маса“. Книга в която за първи път на яве имаше описани тайната на бодибилдинга. Предполагам вече се досетихте за какво говоря „забранените субстанции“ или „лесният“ начин за изграждането на мускули именно анаболните стероиди! 20150516_165912
Нека се върнем в днешно време и дадем отговор на въпроса „Защо точно фитнес“.
Вече сме минали възрастта за професионални спортисти освен, ако не предпочетем голфа и шахмата, но искаме и имаме желание да изглеждаме добре, да възвърнем жизнеността и килограмите на телата си както и една по-добра визия.
В забързания начин на живот единственото, което ни остава е да отделим час несъобразен с времето на други хора /отборни игри/ и да потренираме в залата. 1 час само за нас! 1час, който би ни върнал годините и жизнеността. Защо не? Не се чудете, а прекрачете прага на залата направете своята инвестиция в бъдещето наречена ЗДРАВЕ!

http://supermarketbg.com/ocart/

автор: Светослав Ковачев

admin
admin

Leave a Comment