• 0877 184 662
  • spower@abv.bg

Фитнес еволюция. Как започна всичко?

Фитнес еволюция. Как започна всичко?

150

Всички си спомняме зората на демокрацията в началото на 90-те какви бяха залите. Тежки, груби уреди повечето със свободни тежести и не рядко изпокъсани лежанки и очукани с ръжда по лостовете. Така се каляваше стоманата в тези тежки и силни времена.
Информацията за фитнеса беше доста оскъдна. За добавки не се говореше защото още ги нямаше, но за сметка на това храната беше истинска и фармацевтичния завод в Дупница произвеждаше качествени препарати превъзхождащи много от днешните „мускуло-градящи хапове“с неясен състав и произход…

Bionabol

Bionabol Bulgaria Balkan Pharma

Постепенно залите започнаха да се модернизират. Новите удобни уреди изместваха бързо старите, тежки и ретро фитнес конструкции.
Грубите и силни мъже във фитнесите бавно, но сигурно започнаха да бъдат измествани от млади елегантни младежи. Дамите се престрашиха и прекрачиха прага на фитнесите. Появиха се и груповите занимания в този така наречен индивидуален спорт.
Фитнес-индустрията заработи с пълна пара. Протеиновите барове станаха обичайна гледка с лъскавите си кутии примамващи погледа.
Но както и да го погледнем мускула не разбира дали се натоварва с машина на „Precor” или със стария соц. лост. gymprecor
В този ред на мисли забелязвам все по-често как подрастващите се завърнаха по училищните лостове и как започнаха да се появява новата фитнес-мания, а именно стрийт фитнеса. Нова еволюция, от която губещи са собствениците на фитнес-зали, която набира все по-голяма скорост.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Като всичко ново сме склонни да гледаме подозрително и скептично на новия „фитнес-вариант“ за тренировка, но нека бъдем оптимисти да проследим развитието му и ползите от него. Фитнес на открито, чист въздух, здрав дух здраво и калено тяло!

Автор: Светослав Ковачев

Save

Save

admin
admin

Leave a Comment