• 0877 184 662
  • spower@abv.bg

ЕКСКЛУЗИВНО: Фитнес интервю с бизнес дамата Галина Димитрова

ЕКСКЛУЗИВНО: Фитнес интервю с бизнес дамата Галина Димитрова

г.димитрова

Днес бих искал да ви представя нашият гост бизнес дамата Галина Димитрова жената, за която фитнеса се е превърнал в начин на живот.
Аз лично не веднъж съм бил очарован от професионализма, методиката и хъса и’ в тренировките.
Ето и едно кратко интервю с нея:
– Галя, разкажи ми кога за първи път прекрачи прага на фитнеса ?
– За първи път прекрачих прага на фитнеса преди 20 г., когато родих първото си дете. Бях на 20 г и напълняла 40 кг отгоре. Не знаех как да сваля подобни килограми. Но бях убедена в едно! Отслабна ли с глад тялото ми ще се превърне в пихтия. Тогава се посъветвах с професионалисти и с правилно хранене и правилни тренировки за 1 г. възстанових теглото и оформих тялото си.

– Какви са най-често срещаните грешки според теб сред начинаещите дами във фитнес залите?
– Начинаещите дами като начало трябва да си изяснят концепцията, на желаната от тях тренировка. Много често си мислят, че могат първоначално да се справят сами. Но това е напълно погрешно мнение. Наблюдавам ги, че тренират хаотично, с големи почивки между сериите. Не позволяват на пулса да се забърза. А и поради това, че в началото са лаици не изпълняват правилно упражненията и понякога се стига до леки травми. Да не говорим, че няма и достатъчна превенция и за храненето.
– Какво би препоръчала на хората, които тепърва влизат в залата за фитнес?
Бих препоръчала първоначално да изградят една концепция, да я консолидират с професионалист и да подходят професионално в залата, а не повърхностно. Да не забравят едно, че в залата се тренира с хъс и мотивация. Там не е място за запознанства и събеседване, а за трениране. И ако няма желание за тренировка, по-добре да не я посещават. Всичко трябва да става на добра воля и желание отвътре!!! Едно от важните неща, заради които според мен си струва да живееш е да гледаш как моделиращ тялото си с времето.

– Колко време отделяш седмично за тренировка и какво представлява тренировката ти?
– Аз тренирам 5 пъти седмично. Понеделник и четвъртък тренирам във фитнес залата с тежести. Погрешно е схващането сред дамите, че когато тренират с тежести, ще станат груби като мъже. Това е погрешно схващане. При малко повече инфо и професионалист до тях ще се убедят, че е погрешно схващане. Аз например, правя клекове с щанга с 90 кг и все още не съм заприличала на мъж ! Във вторник, сряда и петък хода да тренирам с отбор по лека атлетика и правя различни спринтове. Това за мен е една чудесна разнообразна тренировка за обем и извайване на тялото и същевременно необходимото кардио. Два пъти седмично правя и спа процедури.

– Спазваш ли хранителен режим и ползваш ли хранителни добавки?
– Относно храните – всеки познава добре своя организъм и ако поиска би могъл доста успешно да контролира своето тегло дори и без тренировки. Но когато имаме правилно и балансирано хранене съчетано с редовни тренировки, резултатът е 100 процентов. Аз специално съм чувала, че за да изглеждаме добре 40 процента са тренировки и 60 процента правилно хранене. Във годините аз съм пробвала различни видове хранене. Към днешна дата съм се спряла на следната схема: три дена белтъчно хранене и един ден въглехидратно. Като разбира се всеки ден приемам по 2.5 л вода.
– Сподели с нас към кои храни се придържаш ти и препоръчваш на нашите читатели?
– Към белтъчното хранене използвам всякакъв вид месо на скара, варено или печено, извара, белтъци, малко сурови ядки и всякакъв вид пресни салати с много зехтин. През въглехидратния ден приемам ориз, картофи, малко сладолед, пица но не с кашкавал, спагети и т.н.
– Кажи ни като жена тренираща дама кой е по суетен за фигурата си в залата мъжете или жените ?

– Що се отнася за суетността…. Не мога да кажа дали жените или мъжете са по-суетни. Според мен всеки човек си е строго индивидуален и има различни изисквания за себе си. Важното е, да правим това, което ни доставя удоволствие, да го искаме с цялата си душа и сърце и да вложим цялата си любов. Ако трябва да посещаваме залата само защото трябва да сме слаби, но ни мързи или я посещаваме с неохота, по-добре да вложим цялата си енергия в нещо което ще ни достави истинско удоволствие. За мен спорта е начин на живот и следвам максимата, че “ Не е важно колко ще живееш, а как ще живееш“!!!

http://supermarketbg.com/ocart/index.php?route=product/product&path=33_61&product_id=95

admin
admin

Leave a Comment