• 0877 184 662
  • spower@abv.bg

Хранене и добавки в ендурото събота и неделя.

Хранене и добавки в ендурото събота и неделя.

бижо и жоро

Вече свалихме моторите от ремаркето сложихме екипировката и сме готови да щурмуваме пътеките в планината.
Тук е мястото да се запитаме дали не изпуснахме нещо?
Който кара мотор знае как в един момент силите свършват. Умората надделява и грешките започват…
Какво всъщност трябва да приемем преди разходката?
На първо място бих препоръчал една добра закуска с бавни въглехидрати освобождаването, на които би ни осигурило по-дълъг период без умора.
Какви са вариантите: бира и шкембе + комат хляб? а дано ма надали 😉

Всъщност една добре балансирана закуска би включвала овсени ядки, макарони, спагети или паста за въглехидратно обезпечаване.
Тук е момента да включим и белтъчините. Избора е доста голям яйца, месо, мляко…
Но нека преминем към самото каране и онези стръмни пътечки, където носим, бутаме и влачим мотора или просто се навеждаме да събираме петолевки 😉 Енергията в организма е на изчерпване, дори и с мяха на гърба дехидратацията е налице. Тук най-добрия избор е предварително да сме си разтворили амино-киселинен комплекс, който да помага в тежките моменти. Друг добър избор би бил по- време на почивките да се приемат по 2-3 таблетки аминокиселини, така бихме поддържали положителен азотен баланс в организма и по-лесно справяне с умората. Ready to ride 😉

grenade-black-ops-100-caps

Ако сте фенове на екстремните спортове то Black OPS e създаден вас! Гарантирано ще ви помогне в горенето на мазнините и ще ви даде чудовищна енергия за справяне с всяко препятствие и издръжливост!

Save

admin
admin

One thought on “Хранене и добавки в ендурото събота и неделя.

МартоPosted on  9:33 pm - ян. 22, 2015

мога да добавя и Магнезий (комбинация Калций Магнезий и Цинк – взаимно подмогагат освояването единия елемент на другия) в прилично количество – няколко дни преди каране – като се внимава, че предозиране на магнезий е опасно за бъбреците.

Leave a Comment