• 0877 184 662
  • spower@abv.bg

Морски бриз и фитнес

Морски бриз и фитнес

Днес ще ви представим една дама, която професионално се занимава с Фитнес от морската ни столица Варна. На вашето внимание днес гост ни е Даниела Куртева!

Стоях си на кея и наблюдавах залеза на слънцето. Кораби влизаха и излизаха от пристанището, а днес нямах никакъв късмет в риболова, когато най- неочаквано усетих как върха на въдицата ми потрепна. Засякох бързо и скоро над водата извадих необикновена рибка със златист цвят. Откачих я от куката и тя проговори: Предполагам знаете какво ми каза 🙂 Обещах и да я пусна, но си пожелах да видя морска сирена. Естествено не очаквах нищо да се случи и продължих да се наслаждавам на залеза и морския бриз.

Изненадата за мен беше когато не от хоризонта, а от алеята се появи не русалка, не морска сирена, а самата Дани завършваща тренировката си с крос. Ето какво ми сподели тя:

10653494_1539469232933462_2894891394792238692_n
– Здравей Дани, на колко години беше като се запали по фитнес и какво ти хареса в този спорт?
– Здравей! Бях на 22 години, когато за първи път стъпих във фитнеса. Запалих се доста по-късно. В началото беше просто за да видя как това ще повлияе на физиката ми. И както в повечето случаи се получава, казах: -„Не, не е за мен! Дънките започнаха да не ми стават, гърба ми става голям!“. Хилядите женски глупости, които сме чували от хора, които не са добре запознати и недостатъчно наясно. Фитнесът е спорт, който може да моделира тялото по такъв начин, какъвто мисля изключително малко спортове могат това. И всъщност това е нещото, което ми допадна в този спорт.
– От колко време се занимаваш на професионално ниво?
– От миналата година.Това ми беше за първи път. Републиканското първенство през септември 2014, където станах трета в категория бикини до 163 см.

– Какво ти е мнението за хранителните добавки и стероидите и ти лично използваш ли ?
– Хранителните добавки са неизменна част от подготовката на един спортист. Не само във фитнеса. Няма как да се раздаваш на сто процента (защото една подготовка за състезание го изисква) и да можеш да се възстановиш за няколко часа, за да си направиш следващата тренировка със същия интензитет. И не искам да кажа, че добавките са необходими само на професионалистите. Те са необходими и на хората, които тренират по-усилено в залата. Аз лично ползвам добавките на Trec Nutrition. За стероидите какво да кажа-всеки сам решава.Ако не се прекалява, смятам, че не е проблем. Затова са треньорите-те знаят най-добре. Моя треньор Мартин Русанов държи много на доброто физическо състояние на състезателите си.
– Разкажи ни колко често тренираш през седмицата и с каква продължителност са ти тренировките?
– В седмицата тренирам 6 дена от 7. Продължителността на тренировката ми е 1 час и 30 мин, като има включен силов компонент, съчетан с кардио.
– Какво представлява хранителния режим, който спазваш и какви са основните храни към които се придържаш?
– За хранителния режим пак ми е трудно да кажа, тъй като се мени винаги според целите, които искам да постигна. Моя треньор се грижи изцяло храненето ми да е добре балансирано. На мен ми се отразява добре въглехидратния цикъл, високия прием на протеин (все пак за моите цели е важен). Храните, които присъстват в менюто ми са: пилешко месо, риба, телешко, много салати, ориз, овесени ядки, яйца. Избягвам плодовете. Изключително рядко мога да включа към закуската си само сутрин по една зелена ябълка или грейпфрут.
– Какви титли си печелила по състезанията ?
– Както казах по-рано, имам едно състезание зад гърба си – Републиканското първенство в Бургас – 2014 година.

10625147_1547133188833733_8108139857233548477_n
– Какво би препоръчала на момичетата, които биха искали да тръгнат по твоите стъпки в света на фитнеса?
– На момичетата, които искат да се занимават с това, мога да кажа само да бъдат много упорити и да следват целите си.

Steam Free Grenade thermo detonator

Най-бързият начин за топене на мазнини без кофеин!

Автор: Светослав Ковачев

Save

Save

admin
admin

One thought on “Морски бриз и фитнес

ДидиPosted on  1:04 pm - февр. 4, 2015

Според мен и според голям процент от мъжете със сигурност, жената трябва да запази женствеността си. Нали затова сме жени, затова сме нежния пол…не намирам нищо женствено и нежно в това тяло, а момичето е много красиво. Убедена съм че преди да се назоби така е изглеждала очарователно.

Leave a Comment